Extraliga přinesla skvělé výkony

Tvrdá a rychlá trať přála nejlepším týmům v požárním útoku, aby předvedly na fotbalovém hřišti 25. června v rámci soutěže Extraliga ČR v požárním útoku své vrcholné umění. Jediné, s čím se tak museli soutěžící vypořádat, bylo úmorné vedro, které provázelo akci po celý den a drtilo závodníky, pořadatele a koneckonců i techniku.

V kategorii mužů se představilo 40 týmů. Sportovní fanoušek se tak nemusel ani chvílí nudit, neboť favorité byli ideálně rozložení do celého startovního pole. Skvělým výkonem se hned z počátku prezentoval tým z Prchalova (NJ). Vítěz dvou předchozích závodů Extraligy i tentokrát podal skvělý výkon a časem 16,55 velmi dlouho vévodil celkového pořadí. Celkově hranici 17 s pokořilo 10 nejlepších týmů, ale Prchalov překonal až tým z Letohradu – Orlice časem 16,46. Vše však směřovalo k velkému finále. Jako zcela poslední tým na startu se představily Lavičky (JI). Několikanásobný vítěz naši soutěže dokonale využil znalostí výkonů svých soupeřů a bezchybným výkonem stlačil výsledný čas až na hranici 16,17.

Kategorie žen, která vždy patřila k ozdobám soutěže, tentokrát snad vinou opravdu přehnaně teplého počasí nenabídla tak dramatické výkony. Několik favoritů svůj pokud nedokončilo či dokončilo v nekvalitním čase. O vítězství se tak kuriózně podělila dvě družstva stejným časem. Tým z Nevcehlí a Sychotína B zakončily svůj požární útok v čas 16,98 a museli se tak symbolicky podělit o „Putovní pohár městského obvodu Pustkovec“.

Soutěž byla v závěru poznamenána problémy elektronické časomíry, která snad vlivem již zmíněného teplého počasí začala zlobit, což bohužel ovlivnilo časy některých výkonů zejména v kategorii žen. Bohužel tuto variantu jsme jako pořadatele mohli jen stěží ovlivnit a trochu znehodnotila jinak organizačně i sportovně hodnotný závod Extraligy.