Jak kontrolovat tyto stránky a nemuset se stále připojovat

Ahoj všichni uživatelé tohoto webu. Tyto stránky jsou nyní velmi často aktualizovány a vyplatí se tak na ně čas od času podívat. Jak ale vyřešit to, abych nemusel neustále stránky kontrolovat a přesto byl jednoduše informován o každém nové článku. Tak o tom stručně v tomto příspěvku.

Technologie, která to umožňuje je velmi jednoduchá a jmenuje se RSS. Je tady s námi již několik let a z mi zcela neznámých důvodu se nechce prosadit. Já si už dnes jiné prohlížení webu než pomocí RSS vlastně ani nedokážu představit. Myslím, že jiná cesta jak sledovat na stovce webu kde je co nového, ani neexistuje. Konec reklamy, jak to funguje.

Pod levým menu najdete malou ikonu, takový oranžový čtvereček s čtrvkruhy. Když na něj kliknete tak se zobrazí asi poměrně podivný shluk textu (záleží na prohlížeči). Jedná se o text v XML formátu, který ovšem hezky zformátují a převedou do čitelného stavu RSS čtečky. Ty naleznete u všech moderních prohlížečů jako doplňky. U firefoxu doporučuji napřiklad SAGE, ale existuje i mnoho dalších. Doporučuji vyhledávat něco jako RSS reader nebo FEED reader. On-line člečka je například Google reader.

Tyto čtečky se jednoduše aktualizuji na pozadí a dají vám vědět, že přibyl nový článek. Případné dotazy se budu snažit zodpovědět.